Groep 4B | 5B

Uitvoering de Liefhebber
Woensdag 14 maart zijn we met de bus naar Breda geweest om een uitvoering van 'De Liefhebber' mee te maken.
Een symfonieorkest van ruim 50 musici gaf een uitvoering van een muzikaal verhaal. Het verhaal ging over een buurman en een buurvrouw met veel liefde voor muziekinstrumenten. Maar...zij heeft behalve veel liefde voor muziek, ook een oogje op hém. Uiteindelijk  weet zij de buurman met haar muziek te verleiden. In de voorbereidende lessen op school hebben we de instrumenten uit het symfonieorkest bekeken en beluisterd. Deden we een quiz, welk instrument bij welk geluid hoort. Hebben we getekend op vrolijke, treurige, mooie en spannende muziek. Ook hebben we geoefend om met verschillende muziekinstrumenten een verhaal te vertellen. Leuke lessen met vanmorgen dan deze feestelijke afsluiting. Geweldig klonk het lied: 'Ik ben happy', uit volle borst meegezongen door alle kinderen!

Schoen zetten

Kinderboekenweek

Grondstoffenbus
Donderdagmiddag zijn we naar de grondstoffenbus geweest. We hebben alles gehoord en gezien over afval scheiden. Ook hebben we zelf afval gescheiden en we zagen dat er van een hele zak afval geen restafval overbleef.